Vragen en antwoorden

 

Wat zijn de grote verschillen tussen de Aqua Coolkeeper verkoelingssjaal en de koelsjaal zonder merk?

  • De afwerking beide sjaals verschilt duidelijk zichtbaar. De sjaal van Aqua Coolkeeper is netjes afgewerkt met een rand rondom de sjaal.
  • De Aqua Coolkeeper sjaal is breder omdat hij plat is, waardoor als je hem draagt je meer verkoeling ervaart. De merkloze koelsjaal  is rond van model als hij geladen is wat wel weer als voordeel heeft als je maar een smalle en korte nek hebt veel prettiger draagt.
  • De Aqua Coolkeeper sjaal is een sjaal met meerdere reservoirs die geladen zijn met koelkristallen waardoor de vulling beter op zijn plaats blijft en die precies je slagaders bedekken als de sjaal gebruikt. De merkloze koelsjaal bestaat uit 1 groot reservoir en dan kan het gebeuren als de sjaal niet allemaal meer gevuld is dat de vulling begint te zakken naar 1 of 2 kanten met als gevolg dat dan rond je nek niet genoeg vulling zit om voldoende koeling te geven omdat de vulling naar de uiteindes is gezakt.
  • Het merk Aqua Coolkeeper staat voor kwaliteit en jaren lange ervaring van het  maken van koelproducten voor mensen.


Is het normaal dat mijn koelsjaal na het laden vochtig aanvoelt?

Ja, dat is normaal laat hem drogen in de wind of op een handdoek dan is hij sneller droog. Maar je hoeft niet te wachten tot hij droog is, dragen kan ook direct.
 

Kan ik mijn koelsjaal wassen?

Ja dat kan, laat de koelsjaal helemaal opdrogen zoals hij was toen je hem uit de verpakking haalde. Dat kan wel tot een paar dagen duren. De koelkristallen moeten hard aanvoelen! Je kan dan met milde zeep (maar liever zonder) de koelsjaal snel met de handwassen.
 

Hoe berg ik mijn koelsjaal op voor het volgende seizoen?

Zorg ervoor dat deze eerst helemaal droog is. Dit kan enkele dagen duren, sneller laten drogen dat kan buiten in de wind. De koelsjaal NOOIT in een plastic zak of bak doen als hij nog niet helemaal droog is. Dit geeft schimmel en een hele nare lucht aan de koelsjaal!

Is het normaal dat mijn koelsjaal wat kleverig aanvoelt nadat ik hem uit het water haal?

Dat effect verdwijnt volledig zodra de koelsjaal droog aanvoelt . Als je de koelsjaal binnen laat drogen gebruik dan een handdoek dit versnelt de droogtijd.
 

Moet een koelsjaal heel erg dik geladen worden voor een optimale werking?

Nee dat hoeft absoluut niet. Dik betekent ook zwaarder van gewicht om je nek

En meer kans op overbelading waardoor de naden kunnen openspringen en je sjaal dan leegloopt met kristallen. En hou in gedachten dat de koelkristallen ook nog het resterende vocht uit de stof trekken, waardoor de sjaal als hij droog aanvoelt nog dikker is dan toen je hem uit het water haalde.
 

Mijn koelsjaal wordt niet binnen een paar uur droog!

Waarschijnlijk heeft de koelsjaal te lang in het water gelegen. Er zit in dit geval niets anders op dan te wachten tot het meeste water weer verdampt is. Hij wordt uiteindelijk wel weer droog maar dat kan wel een paar dagen duren. Hang hem goed uit zodat er aan  beide kanten lucht langs kan komen, dat versnelt het drogen.
 

Mijn koelsjaal voelt niet meer koud aan is hij kapot?

Als je de koelsjaal een paar uur gebruikt hebt lijkt het wel of deze helemaal niet meer koelt. Je went natuurlijk ook aan de koelte die de sjaal afgeeft. Een beetje hetzelfde effect als je in een zwembad springt wat eerst koud aan voelt maar als je er 10x inspringt ook niet meer koud aanvoelt!   Als je de koelsjaal afdoet en voelt op de plek waar hij heeft gezeten dan voet je huid wel degelijk koeler aan. Hij werkt dus nog wel maar hij heeft misschien ook deels de temperatuur van je lichaam opgenomen en je bent aan de verkoeling gewend geraakt. Als je vindt dat het wel wat koeler mag kan je de koelsjaal even snel onderdompelen in koud water of even in koelkast doen voor een half uurtje. Of je draait je koelsjaal om, zodat de buitenzijde van de sjaal tegen je huid aan komt. Dan is ook de verkoelende werking weer voelbaar.

Mijn koelsjaal lijkt niet goed te willen laden voor de eerste keer!

Dat kan voorkomen, laad hem rustig in het water en masseer de koelkristallen los. Wacht tot hij dikker gaat worden soms kan dit de eerste keer echt wat langer duren dan een half uur.

Mijn koelzeem voelt als hij droog is aan als karton.

Dat klopt hij voelt hard en stug aan maar als hij in aanraking komt met water voelt  hij weer heerlijk soepel aan.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven. Bekijk ons privacy beleid

Facebook Twitter Pinterest